Udomi me!

Udomi me!

Općina Jakovlje sa Udrugom Šapica ima sklopljen Ugovor o obavljanju poslova skloništa za životinje za područje Općine Jakovlje. Kako Udruga Šapica obavlja kompletnu skrb o napuštenom psu do udomljenja, a troškove istih snosi Općina Jakovlje iz općinskog proračuna, obavještavamo Vas da, ukoliko ste u mogućnosti,  možete udomiti pse koji su smješteni u skloništu. Psi koji su smješteni u skloništu Šapica možete pogledati ovdje

Uvjeti za udomljavanje pasa iz Udruge Šapica:
1. Psi Udruge Šapica udomljavaju se u stan ili kuću s dobro ograđenim dvorištem ukoliko bi pas izlazio iz kuće
2. Lanac, box i sl. ne dolaze u obzir!
3. Obavezan je pristup kući
4. Suglasnost svih članova kućanstva o držanju psa
5. Briga o psu u skladu sa Zakonom o zaštiti životinja
6. Osigurana veterinarska skrb u slučaju potrebe
7. Posjet volontera prije udomljavanja
8. Potpisivanje Udomiteljskog ugovora
9. U slučajevima udomljavanja u podstanarstvo, obavezna je potvrda stanodavca da se slaže s držanjem životinja
10. U nekim slučajevima udomljavanja psa, odstupamo od uvjeta pristupa kući, ali je to posebno naglašeno u oglasu
11. Ukoliko se istovremeno udomljavaju dva psa, postoji mogućnost udomljavanja bez pristupa u kuću uz uvjet toplog mjesta za spavanje.

Zakonske obveze skrbnika pasa možete pogledati ovdje.

Na temelju članka 49. stavka 4, članka 51. stavka 5. i članka 62. stavka 5. Zakona o zaštiti životinja (Narodne novine 102/17) Općina Jakovlje donijela je Odluku o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama. Odlukom se uređuju minimalni uvjeti i način držanja kućnih ljubimaca koje im njihovi posjednici moraju osigurati, način kontrole njihovog razmnožavanja te način postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama na području Općine Jakovlje. Odluku pogledajte ovdje.

Dokument možete pregledati u izvornom formatu:

 

Besplatno označavanje – mikročipiranje pasa na području općine Jakovlje

Općinska načelnica Općine Jakovlje dana 2. listopada 2019. godine donijela je Odluku o financiranju  označavanja – mikročipiranja pasa na području Općine Jakovlje. Odluku pogledajte ovdje.
Iz Proračuna Općine Jakovlje financirati će se troškovi označavanja – mikročipiranja pasa na području Općine Jakovlje, a na temelju Ugovora o dodjeli sredstava sklopljenog između Općine Jakovlje i Zagrebačke županije, a kojim Ugovorom Zagrebačka županija dodjeljuje sredstva za financiranje programa kontrole populacije napuštenih pasa na području Zagrebačke županije – mjere označavanja pasa. Financiranje troškova mikročipiranja pasa na području Općine Jakovlje će se realizirati preko Veterinarske stanice d.o.o. Zaprešić, Bana Jelačića 77, 10290 Zaprešić.
Veterinarska stanica d.o.o. Zaprešić će izvršiti uslugu označavanja – mikročipiranja pasa, čiji vlasnici odnosno posjednici imaju prebivalište na području Općine Jakovlje, na adresi vlasnika odnosno posjednika pasa. Vlasnici i posjednici pasa s područja Općine Jakovlje, a čiji psi nisu mikročipirani, mogu se javiti u Jedinstveni Upravni odjel Općine Jakovlje za besplatno mikročipiranje svojih pasa.

Kontakt:
Općina Jakovlje
Jedinstveni Upravni odjel Općine Jakovlje
Ulica Adele Sixta 2, 10297 Jakovlje
tel: 01/3351 887, mob: 099/3351 102

Mikročipiranje je zakonska obveza skrbnika pasa, a kazne su do 6.000,00 kn. Cilj projekta je smanjiti populaciju napuštenih pasa i ojačati svijest o važnosti mikročipiranja.

FINANCIJSKA SREDSTVA SU OGRANIČENA.
AKCIJA MIKROČIPIRANJA TRAJE DO 20.12.2019. GODINE.

Dokument možete preuzeti u izvornom formatu:

20191007-ODLUKA-oznacavanje-mikrocipiranje-pasa