• Početna >
  • Novosti >
  • Besplatno označavanje – mikročipiranje pasa i sufinanciranje sterilizacije ženki pasa u 2020. godini

Besplatno označavanje – mikročipiranje pasa i sufinanciranje sterilizacije ženki pasa u 2020. godini

Općinska načelnica Općine Jakovlje dana 6. srpnja 2020. godine donijela je Odluku o financiranju označavanja – mikročipiranja pasa i sufinanciranju sterilizacije ženki pasa u 2020. godini.

Iz Proračuna Općine Jakovlje financirati će se troškovi označavanja – mikročipiranja pasa i sufinanciranju sterilizacije ženki pasa u 2020. godini, a na temelju Ugovora o dodjeli sredstava sklopljenog između Općine Jakovlje i Zagrebačke županije, a kojim Ugovorom Zagrebačka županija dodjeljuje sredstva za financiranje programa kontrole populacije napuštenih pasa na području Zagrebačke županije – mjere označavanja pasa i sterilizacije ženki pasa. Financiranje troškova mikročipiranja pasa i sufinanciranja sterilizacije ženki pasa će se realizirati preko Veterinarske stanice d.o.o. Zaprešić, Bana Jelačića 77, 10290 Zaprešić.

Veterinarska stanica d.o.o. Zaprešić će izvršiti uslugu označavanja – mikročipiranja pasa, čiji vlasnici odnosno posjednici imaju prebivalište na području Općine Jakovlje, na adresi vlasnika odnosno posjednika pasa. Vlasnici i posjednici pasa s područja Općine Jakovlje, a čiji psi nisu mikročipirani, mogu se javiti u Jedinstveni Upravni odjel Općine Jakovlje za besplatno mikročipiranje svojih pasa.

Isto tako, Veterinarska stanica d.o.o. Zaprešić će izvršiti uslugu sterilizacije ženki pasa vlasnicima označenih – mikročipiranih ženki pasa koji imaju prebivalište na području Općine Jakovlje i koji podnesu zahtjev za ostvarivanje prava na sufinanciranje sterilizacije ženke pasa u Jedinstveni upravni odjel Općine Jakovlje, na temelju kojeg će se izdati potvrda o sufinanciranju u visini 300,00 kuna za jednu steriliziranu ženku pasa po vlasniku.

Kontakt:

Općina Jakovlje

Jedinstveni Upravni odjel Općine Jakovlje

Ulica Adele Sixta 2, 10297 Jakovlje

tel: 01/3351 887, mob: 099/3351 102

Mikročipiranje je zakonska obveza skrbnika pasa, a kazne su do 6.000,00 kn.

Cilj projekta je smanjiti populaciju napuštenih pasa i ojačati svijest o važnosti mikročipiranja te osigurati pomoć mještanima za pokriće troškova mikročipiranja pasa te dijela troškova sterilizacije ženki pasa.

FINANCIJSKA SREDSTVA SU OGRANIČENA.

AKCIJA MIKROČIPIRANJA I STERILIZACIJE ŽENKI PASA  TRAJE DO 31.10.2020. GODINE ILI DO ISKORIŠTENJA SREDSTAVA.