Četvrtak - izvješće o broju oboljelih do 10 h

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do četvrtka, 4.2.2021. do 10:00 sati evidentirano je 19234 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 18684 osoba, a 62 osobe su preminule. Trenutno je aktivno 488 slučajeva.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 89 osoba (gradovi – 6 Samobor, 2 Sveta Nedjelja, 2 Zaprešić, 11 Jastrebarsko, 31 Velika Gorica, 9 Ivanić-Grad, 3 Dugo Selo, 6 Vrbovec, 2 Sveti Ivan Zelina, općine – 1 Brdovec, 1 Bistra, 2 Jakovlje, 1 Pušća, 3 Krašić, 3 Pokupsko, 2 Kloštar Ivanić, 3 Križ, 1 Farkaševac), a ozdravilo je 148 osoba.

Samoizolacija je propisana učenicima 5 razrednih odjela.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Od ponedjeljka, 1. veljače 2021. godine učenici svih razreda osnovnih škola te učenici završnih razreda srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija nastavu pohađaju uživo, dok učenici prvih, drugih i trećih razreda srednjih škola nastavu pohađaju na daljinu. U svim školama koje imaju oštećenja nastala u potresu nastava će se održavati na daljinu dok se ne steknu uvjeti za siguran boravak učenika u školi.

Odluka o organizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Zagrebačka županija je dostupna ovdje.

Gdje se sve u Zagrebačkoj županiji može testirati na COVID-19 saznajte ovdje.

* Podaci za novooboljele odnose se na gradove i općine u kojima oboljeli imaju prebivalište.