• Početna >
  • Novosti >
  • Dodjela Javnih priznanja povodom Dana Općine Jakovlje i Dana hrvatskih branitelja Općine Jakovlje

Dodjela Javnih priznanja povodom Dana Općine Jakovlje i Dana hrvatskih branitelja Općine Jakovlje

Povodom obilježavanja Dana Općine Jakovlje i Dana hrvatskih branitelja Općine Jakovlje, održana je svečanost dodjele javnih priznanja.

Ovom prilikom Općina Jakovlje zahvaljuje se svima koji su svojim predanim i nesebičnim radom u društvenim, gospodarskim i sportskim područjima uvelike doprinijeli ugledu i promociji Općine Jakovlje.

Javna priznanja dodijeljena su:

Dr. MARIJA PETRAK-  Povelja -  Za osobit doprinos u obavljanu zdravstvene djelatnosti i humanitarnom radu na području Općine Jakovlje.

Dr. Marija Petrak potječe iz vrijedne i uzorne obitelji Štritof. Rođena je 1953. god. godine u Brežicama, a svoje djetinjstvo i ranu mladost provodi u mjestu Vučilčevo sadašnja Općina Dubravica, gdje pohađa i uspješno završava osnovnoškolsko obrazovanje. Nakon toga upisuje srednju medicinsku školu u Zagrebu te nakon završetka srednje škole upisuje Medicinski fakultet sveučilišta u Zagrebu na kojem diplomira 1980. godine. Nakon  završenog pripravničkog staža zapošljava se u Domu zdravlja Donja Stubica te 25.05.1981.godine započinje raditi kao liječnica opće medicine u ambulanti Jakovlje. Specijalizaciju iz opće medicine završava krajem 1989. i nastavlja sa radom u ambulanti Jakovlje sve do svog umirovljenja 01.01.2018. godine. Svi oni koji je poznaju bez obzira bili oni njezini pacijenti ili ne dobro znaju da je ona uvijek bila dostupna i da su vrata njezinog doma bila otvorena svima kojima je bila potrebna njezina pomoć. Mještani Općine Jakovlje, a i šireg područja na kojem je djelovala kao dežurna liječnica na hitnoj službi znaju cijeniti sve ono što je učinila za njih i sa koliko je truda, ljubavi i emocionalne povezanosti prolazila sve boli i patnje svojih pacijenata. Posao liječnika uključuje dijagnostiku i liječenje bolesnika, suosjećanje sa njegovom bolešću te zahtjeva visoki stupanj odgovornosti. Mnoge odluke mora donositi na osnovi relativno malo podataka i u situacijama kada je neposredno ugroženo zdravlje i život pacijenta. O radnom vremenu liječnika ne treba posebno govoriti jer moramo se sjetiti kolika samo dežurstva treba odraditi i to vikendima i blagdanima, a o kućnim posjetama da i ne govorimo i sve to dr. Marija Petrak radila je sa puno ljubavi i razumijevanja za svoje, a po potrebi i druge pacijente. Uz sve ovo brinula se, a brine se i sada za naše sumještane koji žive sami i zaboravljeni u bijedi i neimaštini te i na taj način pokazuje svoje ljudske kvalitete i to tako nenametljivo i samozatajno. Dr. Marija Petrak osjetila je potrebu da se osnuje i župni Karitas te sa još nekolicinom dobrih i plemenitih ljudi pristupila pomaganju onima koji su u potrebi. Skromnost i samozatajnost krase njezin rad.

 

NK DINAMO JAKOVLJE  – SELEKCIJA PRSTIĆI – Plaketa -  Za izniman sportski uspjeh na međunarodnom turniru.           

Nogometna momčad prstići NK Dinama Jakovlje na međunarodnom turniru u Banja Luci u konkurenciji od stotinu drugih momčadi iz 8. država proglašeni su apsolutnim pobjednikom turnirom. Također, dva igrača i to Luka Horvatović i David Grgec proglašeni su najboljim igračima momčadi turnira. Svojim igrama i ponašanjem osvojili su simpatije svih prisutnih.

 

DRAŽEN RUŠKAČ – SELEKCIJA PRSTIĆI NK DINAMO JAKOVLJE – Plaketa - Za iznimne sportske uspjehe i promociju sporta na području Općine Jakovlje      

Dražen Ruškač obavlja u NK Dinamo funkciju dopredsjednika kluba i voditelja omladinskog pogona, te je trener selekcije prstića (djeca rođena 2014. i 2015. godine) i kikača (djeca rođena 2016. i 2017. godine) sa kojima postiže zapažene uspjehe. U svojoj trenerskoj karijeri bio je trener u Zaprešiću. Aktivno je igrao nogomet u NK Dinamo u 3. HNL, te u Bistri, Oroslavje, Stubica i dr. Poslije nogometne karijere nastavio je sa suđenjem. Sudio je u 3. HNL. Zbog povrede prekida sa suđenjem i polaže za nogometnog trenera. Do njegova dolaska u klub  kao trenera u klubu postoje dvije selekcije u mlađim kategorijama, a danas postoje šest selekcije u mlađim uzrastima( kikaći, prstići, limači, mlađi pioniri, pioniri, juniori).

Selekcija prstići (djeca rođena 2014. i 2015. godine) NK Dinama Jakovlje okuplja se od 2020. godine kada je trener Dražen Ruškač okupio djecu iz dječjeg vrtića u NK Dinamo Jakovlje. Nakon 3 godine treniranja, odnosno odrađenih više od 200 treninga i odigranih stotinjak utakmica selekcija postiže značajne rezultate. Neki od njih su Crikvenica cup, Liga tik-taka u Zagrebu, te osvojeni međunarodni turnir u Banja Luci, BiH u konkurenciji od preko 100 ekipa iz raznih država. Selekcija pristići sa trenerom Draženom Ruškač i roditeljima promovira sportskim rezultatima i ponašanjem Općinu Jakovlje i izvan granica Lijepe naše.

 

JURICA STRUGAR – Plaketa - Za uspješnu i dugogodišnju promociju sporta na području Općine Jakovlje

Jurica Strugar rođen je 1.4.1943. godine mjestu Španat kod Podravske Slatine u vrijeme 2.svjetskog rata kada su mnoge obitelji u ratnom vihoru raspoređivane diljem Slavonije iz raznih ondašnjih razloga. Nakon rata obitelj Strugar se vraća u svoje mjesto Kraljev Vrh. Kao mladić se počeo baviti sportom; u to doba jedini brzi dostupan sport je nogomet. Naravno, 70.- ih godina još nije postojao klub ali 1972. godine osniva se klub NK Vrh u kojem g. Jurek ima jednu od uloga osnivača, ali i igrača. Budući da se nakon 2 godine počelo raditi na izgradnji igrališta i svlačionica njegov doprinos je bio iznimno veliki jer je kao vrstan  i od povjerenja djelatnik   u građevinskoj tvrtki udarnik omogućio besplatni najam teških građevinskih strojeva i transportnih vozila sa kojim se uspješno odradio projekat igrališta. Spoznaja što za mlade ljude znači sport i kako to utječe na zdravlje, socijalizaciju i odmak mladih od loših životnih navika i opredjeljenja, cijeli period do danas aktivno sudjeluje u radu uprave i jedini je živući  osnivač kluba. Svoju pripadnost i privrženost klubu ali i cijeloj zajednici, osjećaj za mlađe  sportaše  i životno iskustvo nesebično prenosi sportašima u Kraljev Vrhu ali i u okviru cijele općine u svih ovih 50- tak godina koliko postoji klub. NK Vrh smatra ga veteranom  sporta, sa nakanom poticanja na uspješnost  i pridonošenjem zdravom naraštaju u dolasku pa ga predlažu za javno priznanje najveće kategorije.

 

UDRUGA ŽENA I DJEVOJAKA KRALJEV VRH – Plaketa - Povodom 25 godina od osnivanja udruge,  očuvanja tradicijskih vrijednosti i humanitarnog rada na području Općine Jakovlje. 

Udruga žena i djevojaka Kraljev Vrh osnovana je 1998. godine s ciljem razvitka i unaprjeđenja društvenih interesa mladih te poticanja i razvijanja čovječnosti i ljubavi prema djeci i odraslima, a napose ljubavi prema Hrvatskoj domovini. Djelatnosti kojima se ostvaruje navedeni cilj su: organiziranje dramsko-amaterskog kazališta za djecu i odrasle, organiziranje folklorne sekcije zbog njegovanja starih običaja, organiziranje humanitarnih akcija za pomoć djeci i osobama starije životne dobi, organiziranje raznih tečajeva za žene kao što su aerobik i moderni plesovi, organiziranje pomoći stradalima od različitih nepogoda, organiziranje čišćenje crkve i njenog okoliša, organiziranje raznih takmičenja zabavnog karaktera, organiziranje prikupljanja knjiga za dječju knjižnicu, organiziranje i održavanje redovnih sastanaka radi rješavanja problema interesa mladih s područja Kraljevog Vrha, Općine Jakovlje, organiziranje i provođenje kulturnih manifestacija, zabavnih večeri, prigodnih svečanosti povodom obilježavanja državnih i crkvenih blagdana, organiziranje izleta i športskih manifestacija. Udruga žena i djevojaka Kraljev Vrh od početka svog djelovanja organizira projekte koji su prvenstveno vezani uz djecu i mlade. Misija rada Udruge žena i djevojaka Kraljev Vrh je upravo pomoć djeci i mladima u ostvarenju kvalitetnijeg i sadržajnijeg odrastanja u maloj ruralnoj sredini te nadopunjavanje i osnaživanje javnih tijela u ostvarenju boljeg života za djecu. Osim zalaganja za djecu i mlade, Udruga žena i djevojaka Kraljev Vrh brine i za osobe starije životne dobi, zalaže se i njeguje duhovnosti i vjeru, te organizira izlete. Slijedom navedenoga predlaže se javno priznanje za izniman doprinos u svrhu očuvanja tradicijskih vrijednosti i napretka sredine u kojoj udruga djeluje te izniman doprinos u poboljšanju kvalitete života djece i mladih, te značajno humanitarno djelovanje.

 

NK DINAMO JAKOVLJE - Plaketa - Povodom 60 godina od osnivanja udruge i za izuzetan doprinos i promociju sporta na području Općine Jakovlje.   

NK Dinamo Jakovlje osnovan je 1963 godine, te ove godine obilježava 60. godišnjicu neprekinutog rada. NK Dinamo danas ima preko 100 registriranih igrača, oko 200 članova, te oko 20 volontera koji se brinu o funkcioniranju kluba. Primarni cilj je uključivanje što više mladih u sportske aktivnosti, te im na taj način omogućiti da kvalitetno provedu svoje slobodno vrijeme. Nastoje korisno djelovati u odgoju i obrazovanju mladih, sportskom ponašanju, zajedništvu i slozi, te timskom radu.

 

DR. HRVOJE TRSTENJAK – Plaketa - Za osobit doprinos u obavljanju djelatnosti dentalne medicine na području Općine Jakovlje              

Dr. dentalne medicine Hrvoje Trstenjak bio je dugogodišnji stomatolog u Općini Jakovlje. Nakon završenog pripravničkog staža 1984. godine zapošljava se kao zamjena za dr. Nedu Čarić za vrijeme specijalizacije u Domu zdravlja Donja Stubica. Od 2. veljače 1987. godine zaposlen je na neodređeno vrijeme u Donjoj Stubici. Premješten je u Jakovlje u ožujku 1994. godine u kojem ostaje do svoj umirovljenja u prosincu 2022. godine. Dr. Trstenjak obavljao je svojoj posao profesionalno i savjesno, a svojim je nesebičnim radom, ljubaznošću i pristupačnošću ostavio trag u cjelokupnoj zajednici Općine Jakovlje.

 

SAVJET MLADIH OPĆINE JAKOVLJE – Plaketa - Za izniman doprinos u društvenom i kulturnom životu na području Općine Jakovlje.             

Početkom 2022. godine konstituiran je Savjet mladih Općine Jakovlje. Za predsjednicu Savjeta mladih Općine Jakovlje izabrana je Lana Borovec,  a za njezinog zamjenika izabran je Marin Hlad. Savjet mladih Općine Jakovlje savjetodavno je tijelo Općine koje je osnovano s ciljem promicanja i zagovaranja prava, potreba i interesa mladih na lokalnoj razini. Ostali članovi i zamjenici članova Savjeta mladih Općine Jakovlje su Veronika Kostanjčar, Nikola Vrabec, Tihana Novosel, Antonio Borovec, Anamarija Suhina, Filip Dumić, Katarina Hanzec i Marcel Cipek.

Do danas članovi Savjeta mladih Općine Jakovlje održali su  9. sjednica Savjeta mladih Općine Jakovlje  na kojima su dogovorili i uspješno realizirali niz aktivnosti i to:

- obilježavanje Dana narcisa. Dan je to  posvećen podizanju svijesti o prevenciji raka dojke. Stoga su se članovi Savjeta mladih Općine Jakovlje, zajedno sa predstavnicima Udruge žena Općine Jakovlje „Dora“ i Udruge umirovljenika Općine Jakovlje uključili u ovu hvale vrijednu akciju te prodavanjem narcisa podržali ovu akciju i ukazali na važnost redovitog samo pregleda, odnosno potrebu odazivanja na mamografske preglede.

- podjela poklon paketa djeci u dječjem vrtiću u Jakovlju povodom uskrsnih blagdana. Općina Jakovlje povodom uskrsnih blagdana, osigurala je prigodne poklon pakete za polaznike predškole i vrtića, za sve učenike od prvog do četvrtog razreda Osnovne škole Jakovlje, Područne škole Igrišće i Kraljev Vrh te za djecu s područja Općine Jakovlje koja nisu uključena u vrtićki program.  2022. godine po prvi puta vrtićku djecu razveselili su uskrsni zečevi, koje su predstavljali članovi Savjeta mladih Općine Jakovlje i koji su im uz igru i pjesmu podijelili prigodne poklon pakete.

- organizacija manifestacije pod nazivom Park festival Jakovlje. U mjesecu srpnju 2022. godine održan je prvi Park festival Jakovlje koji je u tri dana svog održavanja privukao velik broj mještana Općine Jakovlje, ali i stanovnika obližnjih općina i gradova. Veliki i mali uživali su u raznovrsnom programu od filma na otvorenom, stand up komedije, dječjim radionicama i igrama, napuhancima, mađioničarskim trikovima, facepaintingu te u izvrsnoj gastronomskoj ponudi. Uz raznovrstan program za djecu i roditelje, djeca su uživala i u besplatnim poklonima u vidu slatkiša, sokova i vlažnih maramica. Cilj ovog projekta bio je u potpunosti ispunjen, a to se moglo zaključiti po odazivu mještana i gostiju koji su posjećivali Park festival Jakovlje u sva tri dana održavanja. S obzirom da uvijek postoji mjesta za napretkom, članovi Savjeta mladih Općine Jakovlje, za ovu godinu u planu imaju proširenje programskih sadržaja s ciljem da Park festival Jakovlje postane prepoznatljiv ne samo u okolnim općinama i gradovima, već u cijeloj Zagrebačkoj županiji kao i van njenih granica te da postane tradicija okupljanja svih generacija tijekom ljeta u Općini Jakovlje.

 

-“SURFIĆI”- škola sporta. U organizaciji  Savjeta mladih Općine Jakovlje  u Općini Jakovlje provodi se škola sporta "Surfići".  Škola sporta odvija se u dvorani Osnovne škole u Jakovlju za djecu od 3 do 9 godina starosti. Cilj programa je poticati višestrani psihosomatski razvoj djece, unaprjeđenje zdravlja i slika o kvalitetnom načinu življenja. Uz prethodno navedeno djeca svladavaju elementarne oblike kretanja, te osnove svakog sporta, zatim se roditeljima predškolske i djece rane školske dobi daje povratna informacija u koji sport bi trebali usmjeriti svoje dijete. Sportska škola “Surfići” provodi program verificiran od Ministarstva znanosti i obrazovanja čiji je generalni sponzor Decathlon.

- obilježavanje Dana ružičaste vrpce. Prve subote u listopadu, s ciljem podizanja svijesti o važnosti preventivnih (samo)pregleda i ranoga otkrivanja raka dojke, organizirana je humanitarna akcija "Dan ružičaste vrpce", u organizaciji Savjeta mladih Općine Jakovlje. Tom prigodom mještanima Općine Jakovlje podijeljene su ružičaste vrpce,  s ciljem  poticanja žena na prevenciju raka dojke.

- organizacija Adventa u Općini Jakovlje – Božićna čarolija. Članovi Savjeta mladih Općine Jakovlje potrudili su se da uređenjem vanjskog prostora Općine Jakovlje unesu božićni duh u našu Općinu Jakovlje. Uz božićne lampice i božićne pjesme velik broj mještana Općine Jakovlje i posjetitelji iz okolnih općina uživali su u prigodnom programu i druženju. Udruge i obiteljska poljoprivredna gospodarstva s područja Općine Jakovlje predstavili su svoje proizvode na štandovima te na taj  način prezentirali svoj rad. Bili su tu i gosti okolnih općina koji su također predstavili svoje proizvode i na taj način podržali projekat Advent u Općini Jakovlje – Božićna čarolija. Posjetitelji su uživali u predstavi KEREKESH teatara - "Susjedi"  koja je  ispunila u potpunosti Kino dvoranu u Jakovlju te ih nasmijala do suza. Najmlađi su uživali u predstavi „Djed Mraz u panici“  i u slikanju sa Djedom Mrazom koji je nakon slikanja dijelio poklone.

- Mala škola razgovora i govorništva za djecu i mlade. Savjet mladih Općine Jakovlje, nakon uspješnog projekta u sportu uspjeli su organizirati i Malu školu razgovora i govorništva za djecu i mlade koja želi ponuditi mogućnost dodatnog obrazovanja i proširivanja znanja djeci i mladima o komunikaciji i retorici. Djeci se kroz interaktivna predavanja i radionice pružaju konkretna znanja, informacije, činjenice i primjeri na kojima će graditi svoja iskustva o komunikaciji, retorici i javnom nastupu.

- članovi Savjeta mladih Općine Jakovlje sudjelovali su na edukaciji u Velikoj Gorici. Edukacija je održana s ciljem edukacije o važnosti savjeta mladih kao savjetodavnog tijela i funkciji članova tog tijela, te kako bi se članovi međusobno upoznali, razmijenili prijedloge i ideje te potaknuli svoje aktivnosti u realizaciji potreba mladih u svojim sredinama.

- članovi Savjeta mladih Općine Jakovlje, sudjelovali su na svim manifestacijama koje se održavaju na području Općine Jakovlje, na obilježavanjima državnih praznika i spomendana kao i na  obilježavanju Dana Općine Jakovlje.

- Savjet mladih Općine Jakovlje donio je Program rada Savjeta mladih Općine Jakovlje za 2023. godinu, koji je usvojen na 12. sjednici Općinskog vijeća Općine Jakovlje i iz kojeg je vidljivo da brojnih aktivnosti i manifestacija na području Općine Jakovlje neće nedostajati ni u 2023. godini.

 

VESNA FIJAN – Plaketa - Za dugogodišnji predani rad u ordinaciji obiteljske medicine na području Općine Jakovlje      

Vesna Fijan medicinska sestra, rođena je u Jakovlju 1956.godine gdje pohađa i osnovnu školu te nakon završetka osnovne škole upisuje školu za medicinske sestre u Zagrebu koju uspješno završava 1975.godine.Nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja zapošljava se u Kliničkoj bolnici Sestara Milosrdnica, Vinogradska ulica u Zagrebu gdje radi do 1979.godine, nakon čega zasniva radni odnos u ambulanti opće medicine Jakovlje gdje i završava svoj radni vijek i odlazi u zasluženu mirovinu 2017.godine.

Sestra Vesna obavljala svoj posao profesionalno sa puno ljubavi i davanja te u sladu sa pravilima struke, a sve za dobrobit svojih pacijenata i ublažavanje njihovih zdravstvenih tegoba.

Svojom povučenom naravi i osmjehom na licu dočekivala je i ispraćala one koji su tržili medicinsku pomoć te u zajedništvu i timskom radu sa dr. Petrak učinila je mnoge ljude sretnijim i zdravijim.

 

BORIS KISELJAK I ŽELJKA KISELJAK – Zahvalnica - Za promociju Općine Jakovlje na sportskim natjecanjima u zemlji i inozemstvu      

Boris i Željka Kiseljak bračni su par iz Jakovlja koji unazad 10-tak godina promovira Općinu Jakovlje na svim važnim sportskim događanjima u zemlji i inozemstvu. Na nogometnim i rukometnim natjecanjima hrvatske reprezentacije na području RH, ali i diljem EU nose hrvatsku zastavu na kojoj je ispisano Jakovlje. Svojim primjerenim ponašanjem i ponosnim navijanjem primjer su mlađim generacijama kako treba izgledati pravi navijač koji voli i poštuje svoju zemlji, a istovremeno mještani Općine Jakovlje s veseljem gledaju na televizijskim prijenosima ime svoga mjesta, jer se oni uvijek potrude zastavu izvjesiti na najboljim mjestima za snimanje. Sva putovanje i navijačke rekvizite financiraju sami, često na štetu svojeg poduzeća jer umjesto da uzimaju posao oni idu na turneje.

 

MARICA GORSKI – Zahvalnica - Za predan rad u KUD-u  Jakovlje            

Marica Gorski članica je Kulturnog umjetničkog društva Jakovlje rođena 25.7.1959. godine u Jakovlju koja obavlja funkciju tajnice društva. Kulturno umjetničko društvo Jakovlje predlaže joj dodjelu Zahvalnice zbog predanog rada, zalaganja i organizacijskih sposobnost u samom KUD-u i šire, te ljubaznosti prema svim članovima KUD-a.

 

VERICA SENIČIĆ – Zahvalnica - Za predan rad u Pjevačkom zboru udruge umirovljenika Općine Jakovlje i humanitarnom radu na području Općine Jakovlje         

Verica Seničić predsjednica je Pjevačkog zbora udruge umirovljenika Općine Jakovlje. Svojim nesebičnim i predanim radom pridonijela je radu i razvoju Pjevačkog zbora koji broji 20 članova kao i velikoj potpori i sudjelovanju u aktivnostima Udruge umirovljenika Općine Jakovlje. Svojim humanitarnim i 15. godišnjim nesebičnim radom u poboljšanju i organizaciji života dviju slijepih starijih osoba koje žive na području Općine Jakovlje pomaže u spremanju hrane i vođenju brige  njihovim ostalim životnim potrebama.

Općina Jakovlje ovim putem s velikom zahvalnošću nagrađenima odaje dužno poštovanje i priznanje za sve zasluge koje je Odlukom o dodjeli javnih priznanja potvrdilo Općinsko vijeće Općine Jakovlje na 13. sjednici  održanoj 27. veljače 2023. godine.

 

img-20240415-wa0057.jpg

Potpisan Ugovor za gradnju novog dječjeg vrtića u Općini Jakovlje

Danas je važan trenutak za našu zajednicu, jer u Općini Jakovlje kreće gradnja novoga dječjeg vrtića, za što je danas...

Pročitaj više
screenshot_20240409_142636_gallery.jpg

Rješavanje izlaza na državnu cestu D1 – iz Zagorske ulice na Zagorsku magistralu

S obzirom da je na državnoj cesti D1, izlaz iz Zagorske ulice na Zagorsku magistralu jedino raskrižje u razini ceste koje nije...

Pročitaj više
61918008613984101281816995472_thumb.jpg

Općina Jakovlje i u 2024. godini nastavlja sa sufinanciranjem laboratorijskih usluga u ambulanti u Jakovlju

Radi nastavka pružanja laboratorijskih usluga stanovnicima Općine Jakovlje,  Općina Jakovlje sklopila je Ugovor o uređivanju...

Pročitaj više
img-20240322-wa0007.jpg

Svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju za Projekt ulaganja u objekt dječjeg vrtića

Dana 22. ožujka 2024. godine, Općini Jakovlje je kao korisniku dodijeljena su bespovratna sredstva za projekt ulaganja u objekt dječjeg...

Pročitaj više
dsc_3301.jpg

Svečano potpisivanje ugovora projekta Zaželi u Općini Jakovlje III

Dana 22. ožujka 2024. godine, Općini Jakovlje je kao korisniku Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena –...

Pročitaj više
img-20240315-wa0039.jpg

Svečano otvorenje internističke ambulante u Zaprešiću

Danas, 15. ožujka 2024. godine, svečano je otvorena internistička ambulanta u Domu zdravlja Zagrebačke županije, Ispostavi...

Pročitaj više
258.jpg

Potpisan Sporazum o financiranju nabave opreme za internističku ambulantu u Zaprešiću

Općina Jakovlje jedna je od potpisnica Sporazuma o financiranju nabave opreme za internističku ambulantu u Domu zdravlja Zagrebačke...

Pročitaj više
383005117143019100613848526_preuzmi.jpg

Po stupnju razvijenosti Općina Jakovlje rangirana u višu skupinu

Na sjednici Vlade održanoj 4. siječnja 2024. godine predstavljena je i donesena nova Odluka o razvrstavanju jedinica lokalne i područne...

Pročitaj više
386848226954212627445689365_thumb-15-.jpg

Općina Jakovlje i u 2024. godini nastavlja s plaćanjem troškova naknade za račune komunalne i grobne naknade

I u 2024. godini, za račune komunalne i grobne naknade mještani Općine Jakovlje oslobođeni su plaćanja naknade ukoliko ih plate...

Pročitaj više
plan-razvoja.png

Plan razvoja Općine Jakovlje za razdoblje od 2021. do 2027. godine

Općinsko vijeće Općine Jakovlje je na 16. sjednici održanoj dana 20. lipnja 2023. godine donijelo Odluku o donošenju Plana...

Pročitaj više
61136189163346505710427543_preuzmi.jpg

Obavijest o prikupljanju miješanog komunalnog otpada i reciklabilnog otpada sa područja Općine Jakovlje u 2024. godini

Poštovani mještani Općine Jakovlje, u privitku možete pogledati Raspored odvoza otpada sa područja Općine Jakovlje u...

Pročitaj više
shutterstock_76512511.jpg

Hrvatske željeznice - besplatna putovanja za djecu i učenike

Pilot projekt se nastavlja do kraja 2024. godine Učenici koji imaju pametnu karticu trebaju na blagajni kupiti...

Pročitaj više
shutterstock_84033649.jpg

Hrvatske željeznice - besplatan prijevoz umirovljenika

Od 1. do 15. siječnja 2024. umirovljenici mogu besplatno putovati uz predočenje rješenja HZMO-a o mirovini...

Pročitaj više
screenshot_20231227-121733_instagram.jpg

Općina Jakovlje nastavlja s plaćanjem dopunskog zdravstvenog osiguranja i u 2024. godini

Općina Jakovlje je zasigurno jedina općina u Republici Hrvatskoj koja sufinancira dopunsko zdravstveno osiguranje za osobe s...

Pročitaj više
screenshot_20231221-102256_instagram.jpg

Općina Jakovlje povećala i sufinanciranje posebnog programa za djecu s težim teškoćama u razvoju

Na 19. sjednici Općinskog vijeća Općine Jakovlje, jednoglasno je donesena Odluka o povećanju sufinanciranja boravka djece u dječjim...

Pročitaj više
1753981314870902659816092040_images.jpg

Općina Jakovlje u cijelosti preuzima povećanje ekonomske cijene redovnog programa za djecu predškolske dobi Dječjeg vrtića Bambi

Na 19. sjednici Općinskog vijeća Općine Jakovlje, jednoglasno je donesen Zaključak kojim  je prihvaćeno povećanje ekonomske...

Pročitaj više
slika-3.png

Ukinut prirez, a porez se ne povećava

Prema novoj poreznoj reformi Vlada je omogućila da općine i gradovi sami uređuju porez na dohodak u zadanim okvirima,  tako će u...

Pročitaj više
1713115977701887850280728752_preuzmi.jpg

Subvencija javnog prijevoza za učenike i studente u školskoj/akademskoj godini 2023./2024.

Poštovani učenici srednjih škola i studenti s područja Općine Jakovlje, Obavještavamo Vas da će Općina...

Pročitaj više
2076599984350720114256562434_grb-jakovlje-002-.png

Obavijest o privremenom preseljenju Matičnog ureda u Jakovlju

Obavještavaju se mještani Općine Jakovlje i stranke, da je Matični ured u Jakovlju, od dana 19. lipnja 2023. godine...

Pročitaj više
grb-jakovlje-002-.png

Obavijest o privremenom preseljenju Općinske uprave

Obavještavaju se mještani Općine Jakovlje, svi poslovni suradnici i stranke, da je Općinska uprava, od dana 19. lipnja...

Pročitaj više
164161448017885431181335591535_prugagradec_0005_20191216_083552jpg__648x432_q85_subsampling-2.jpg__648x432_q85_crop_subsampling-2_upscale.jpg

Nastavlja se projekt besplatnog željezničkog prijevoza djece i učenika

Vlada RH donijela je zaključak o nastavku pilot-projekta besplatnoga javnog željezničkog prijevoza djece i učenika osnovnih i srednjih...

Pročitaj više
126522573969735315692654929_thumb-1-.jpg

OBAVIJEST - Javni poziv za dodjelu kompostera za kućno kompostiranje na području Općine Jakovlje

Na temelju Odluke o raspisivanju Javnog poziva za dodjelu kompostera za kućno kompostiranje, na području Općine Jakovlje (KLASA:...

Pročitaj više
webgis_preglednik1.jpg__648x432_q85_subsampling-2-1-.jpg

Redizajniran WEB GIS preglednik prostornih planova Zagrebačke županije

Nakon desetak godina korištenja, postojeća aplikacija WEB GIS preglednik prostornih planova na području Zagrebačke županije, na...

Pročitaj više
14720807597213309022062737599_thumb-2-.png

Obavijest o radnom vremenu Poštanskog ureda 10297 Jakovlje

Obavještavamo Vas da od 1. srpnja 2022. poštanski ured 10297 Jakovlje, radi - ponedjeljak, srijeda, petak od...

Pročitaj više
5544566151362486811630852680_thumb.png

LAG "Zeleni bregi" - uredovni dani u Općini Jakovlje

Obavještavamo Vas da se, sukladno Odlukama stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o popuštanju...

Pročitaj više
15244297621804654883648504178_thumb.jpg

Obavijest o promjeni radnog vremena reciklažnog dvorišta u Kraljevom Vrhu

Obavještavamo mještane Općine Jakovlje da zbog velikog interesa mještana za korištenje reciklažnog...

Pročitaj više
15453582681326471805227714021_preuzmi.png

Obavijest o doznaci stabala

Obavještavamo mještane Općine Jakovlje, odnosno male i srednje šumovlasnike da je je tvrtka Salix Plan...

Pročitaj više