• Početna >
  • Novosti >
  • Obavijest o provođenju adulticidnog tretmana dezinsekcije komaraca zamagljivanjem iz vozila na području Općine Jakovlje

Obavijest o provođenju adulticidnog tretmana dezinsekcije komaraca zamagljivanjem iz vozila na području Općine Jakovlje

Obavještavamo mještane Općine Jakovlje, da će se u noćnim satima,  sa 23. na 24. srpnja 2021. godine (petak/subota) na području Općine Jakovlje provoditi adulticidni tretman dezinsekcije komaraca zamagljivanjem iz vozila.

O akciji su obaviješteni: Udruga pčelara zaprešićkog kraja "Ban Josip Jelačić", pčelari koji su članovi i drugih udruga, Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije koji je nadležan za monitoring  akcije, Javna vatrogasna postrojba Zaprešić, Policijska postaja Zaprešić, te mještani putem Radio Stubice, kojima se preporuča da u tom periodu zatvore prozore okrenute prema ulici, te zaštite/ prekriju bazene za kupanje u svojim dvorištima.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta (kiša, vjetar) akcija suzbijanja komaraca odgađa se za prvu sljedeću noć sa povoljnim vremenskim uvjetima, o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni.

Akciji je prethodilo provođenje larvicidnog tretmana dezinsekcije komaraca na javnim površinama na području Općine Jakovlje.

Isto tako, apelira se na mještane Općine Jakovlje da uklone/saniraju potencijalna legla iz vlastitih dvorišta. Kako se riješiti komaraca, možete pogledati u letku Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u prilogu.