• Početna >
  • Novosti >
  • Obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Općina Jakovlje je i ove godine, u nešto drugačijim okolnostima uzrokovanih pandemijom Covid-19, no s još više pijeteta obilježila Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Vukovar je bio i ostao simbol pobjede te trajni podsjetnik na sve one koji su dali svoj život za Domovinu.

Prošlo je 29 godina od stravičnih zločina počinjenih u gradu Vukovaru i mjestu Škabrnja.

Razaranja i masovne likvidacije te odvođenja u srpske koncentracijske logore, najgori su zločini u novijoj povijesti Europe i svijeta.

Patnje i stradanja hrvatskog naroda u Domovinskom ratu ne smiju biti zaboravljene, kako zbog povijesne istine tako i zbog budućnosti naraštaja koji dolaze, da se ovako nešto ne bi nikada ponovilo.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i mogući prijenos bolesti COVID-19, ove godine položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika  u Parku u centru Jakovlja i kod centralnog križa na groblju u Kraljevom Vrhu bez prisustva Počasne straže Općine Jakovlje, hrvatskih branitelja Domovinskog rata, članova Općinskog vijeća, predstavnika političkih stranaka i udruga te mještana Općine Jakovlje.

Stoga je upućen poziv svim mještanima Općine Jakovlje da dostojanstveno obilježe ovaj blagdan, da se u mislima prisjete i zahvale svim braniteljima iz Domovinskog rata kao i žrtvama herojskog grada Vukovara i mjesta Škabrnje te da u  svojim domova upale svijeće na svojim prozorima, kako bi svi zajedno dostojanstveno odali počast gradu Vukovaru i svim braniteljima, stradalima i nestalima u Domovinskom ratu.