• Početna >
  • Novosti >
  • Općina Jakovlje osigurala je sredstva za nabavu drugog obrazovnog materijala

Općina Jakovlje osigurala je sredstva za nabavu drugog obrazovnog materijala

Obzirom da je Vlada Republike Hrvatske osigurala sredstva za dokup udžbenika za sve učenike koji pohađaju osnovnu školu, obavještavamo roditelje da je Općina Jakovlje osigurala sredstva u proračunu kojim će se u potpunosti financirati nabava drugog obrazovnog materijala, za školsku godinu 2020./2021. (radne bilježnice, zbirke zadataka, geografski i povijesni atlas, kutije za tehničku kulturu i likovne mape) za sve učenike koji pohađaju Osnovnu školu Jakovlje, a  koji ne ostvaruju pravo na drugi obrazovni materijal po drugoj osnovi.

Ovo je već četvrta godina za redom kako Općina Jakovlje  u svom proračunu osigurava sredstva koja su namijenjena isključivo za nabavu obrazovnog materijala za učenike koji pohađaju Osnovnu školu Jakovlje, te na taj način olakšava roditeljima školovanje njihove djece.

Odluka o nabavi drugog obrazovnog materijala za školsku godinu 2020./2021., samo je  jedan dio ulaganja u naše mlade, te ćemo sa sufinanciranjima i financiranjima  iz programa predškolskog odgoja i obrazovanja  nastaviti i dalje. Isto tako, cilj nam je  iznaći i mogućnost za povećanje sredstava koja se odnose na ulaganje u mlade,  kako bi još više pružili podršku roditeljima i svojim najmlađim mještanima i to od njihovog rođenja, kao i kroz osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje pa sve do fakulteta, jer ulaganje u mlade je ulaganje u budućnost.