OSTANITE DOMA!!

 

  Poštovane mještanke i mještani Općine Jakovlje,

ne treba ponovno naglašavati da se nalazimo u kriznoj situaciji svjetskih razmjera i tome se svi moramo maksimalno prilagođavati u cilju njenog prevladavanja, odnosno maksimalnog ograničavanja širenja korona virusa. 

U tom cilju nastojimo maksimalno informirati javnost o svim neophodnim radnjama i poštivanju donesenih odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a slijedom toga i Stožera civilne zaštite Općine Jakovlje.

U sklopu važeće Odluke o zabrani napuštanja prebivališta i stalnog boravka u RH, nadležni stožeri civilne zaštite na razini gradova i općina izdaju propusnice za kretanje VAN administrativnog područja. Stožer civilne zaštite Općine Jakovlje izdaje propusnice, a poštujući navedenu odluku, temeljem točke II. e.  Odluke, odnosno za potrebe vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština.

 

Stoga molimo, odnosno tražimo, za dobro SVIH NAS:

 

-  planirajte svoj odlazak prije za dan i kratak rok izbivanja

-  pokušajte podnijeti zahtjev ranije, smireno i planirano djelujte

-  pogledajte Odluku  Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske

-  pogledajte i priopćenje Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske

-  žurne i hitne situacije nisu upitne, one imaju otvorene druge koridore prolaska i tu neće biti i nema problema!

 

Obrazac zahtjeva za propusnice je ovoj našoj stranici:

www.jakovlje.hr, ispunjenog vratite na našu mail adresu:

 

opcina@jakovlje.hr

 

i propusnicu za navedene potrebe dobit ćete u adekvatnom vremenu, u mogućnostima kojima trenutno raspolažemo s obzirom na veliki broj dostavljenih zahtjeva i s obzirom na razinu hitnosti.

Molimo još jednom: odlaske van administrativnog područja svedite na MINIMUM, izlazak iskoristite za obavljanje što više stvari, sa što manje članova obitelji. ODGODITE SVE OBVEZE koje nisu hitne i urgentne. Jedino tako sve ove mjere imaju smisla i efekta.

Stoga još jednom:

OSTANITE DOMA, UKOLIKO JE TO MOGUĆE!

ČUVAJMO STARIJU POPULACIJU, NEKA JE TO STALNA OBVEZA I

DUŽNOST MLAĐIH!