• Početna >
  • Novosti >
  • Počela izgradnja tvornice avio dijelova u poslovnoj zoni Sjever 2 u kojoj će se u prvoj fazi zaposliti 450 djelatnika.

Počela izgradnja tvornice avio dijelova u poslovnoj zoni Sjever 2 u kojoj će se u prvoj fazi zaposliti 450 djelatnika.

Iako od pojedinaca,  koji ne žele napredak i razvoj Općine Jakovlje i koji nisu naučeni da se u Općini Jakovlje svakodnevno realiziraju brojni projekti, mjesecima kruže priče da od izgradnje tvornice avio dijelova neće biti ništa.  Trud koji smo uložili u posljednje tri godine isplatio se.

S zadovoljstvom Vas obavještavamo da je početkom prosinca 2020. godine, austrijska aeronautička tvrtka FACC, u poduzetničkoj zoni Jakovlje, započela s radovima na izgradnji tvornice u kojoj će se proizvoditi dijelovi  koji će se ugrađivati u najpoznatije svjetske zrakoplove i njihove motore: Airbus, Boeing, Bombardier, Rolls-Royce.  Investicija je vrijedna 33 milijuna eura. Kompanija FACC globalni je lider u području avio industrije što, među ostalim, dokazuje činjenica da svake sekunde polijeće jedan zrakoplov koji koristi njihovu tehnologiju ili dijelove.

Investitor je sa kompanijom Strabag potpisao ugovor o izvođenju radova poboljšanja tla (dubokog temeljenja) te je sa radovima započeto po zaprimanju klauzule pravomoćnosti građevinske dozvole. Prema terminskom planu završetak radova prve faze predviđen je do kraja veljače 2021. godine, a sve ovisno o vremenskim uvjetima. Sukladno projektnoj dokumentaciji potrebno je izvesti ukupno 906 šljunčanih stupova. Nakon izvedbe šljunčanih stupova pristupit će se radovima izrade temeljnih čašica i konstrukcije građevine (očekivano početkom ožujka), te izgradnji samog proizvodnog pogona.

Izvedba šljunčanih stupova (dubinsko vibracijsko punjenje) predstavlja metodu poboljšanja mehaničkih karakteristika temeljnog tla i za poboljšanje uvjeta dreniranja. Ugradnjom kamenog materijala (šljunka ili drobljenog kamena) poboljšavaju se mehanička svojstva temeljnog tla (ukupni parametri čvrstoće i prosječni modul stišljivosti tla).

Prema poslovnom planu tvrtka FACC u prvoj fazi planira zapošljavanje 450 djelatnika.

Veseli nas početak izgradnje tvornice avio dijelova u našoj Općini Jakovlje, jer to znači osiguranje radnih mjesta našim mještanima, a i mještanima okolnih općina i gradova, bolju egzistenciju za život, ali i vjetar u leđa za daljnji gospodarski razvoj naše Općine Jakovlje. Dolazak ovog velikog poduzetnika utjecat će na sve segmente života na području Općine Jakovlje i šire. Smatramo da je dolazak ovakvog investitora bio od velike važnosti za privlačenje ostalih potencijalnih investitora u Općinu Jakovlje, te sa zadovoljstvom  možemo najaviti dolazak još dva nova  investitora u poslovne zone Općine Jakovlje.

Razvoj poduzetničkih aktivnosti na području Općine Jakovlje olakšat će pristup modernim tehnologijama i novim znanjima te povećati konkurentnost proizvoda i usluga na domaćem i inozemnom tržištu. Također, konkurentnu prednost predstavlja briga i djelovanje na podizanju razine obrazovanja koja će u budućnosti predstavljati osnovnu snagu za razvoj ovoga kraja. U Općini Jakovlje  radi se na način da se određuju prioriteti čijom se realizacijom može ostvariti gospodarski napredak, a time i porast standarda stanovništva.

1338930148983758477379297067_preuzmi.jpg

Zahtjev za sufinanciranje nabave udžbenika za učenike srednjih škola za školsku godinu 2021./2022.

            Temeljem članka 31. Statuta Općine Jakovlje („Službeni  glasnik Općine...

Pročitaj više
10716c688f0fbdcaf51a5e15bdbcd7648661_icon.jpg

Državni zavod za statistiku od 13. rujna do 17. listopada 2021. provest će prvi digitalni Popis stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj

Prvi digitalni Popis stanovništva provest će se u dvije faze i na dva načina, a građani će moći sami izabrati način...

Pročitaj više
img-20210423-wa0008.jpg

Prezentacija najveće investicije u povijesti Općine Jakovlje

Danas je u Općini Jakovlje upriličen obilazak radova na izgradnji najveće investicije u povijesti Općine Jakovlje, 33 milijuna...

Pročitaj više
plakat-e-novorodence250.jpg

Općina Jakovlje uključila se u sustav e-Novorođenče

Općina  Jakovlje i Ministarstvo pravosuđa i uprave potpisali su Sporazum sukladno kojem je Općina Jakovlje uključena u sustav...

Pročitaj više
20210108_100622.jpg

Počela izgradnja tvornice avio dijelova u poslovnoj zoni Sjever 2 u kojoj će se u prvoj fazi zaposliti 450 djelatnika.

Iako od pojedinaca,  koji ne žele napredak i razvoj Općine Jakovlje i koji nisu naučeni da se u Općini Jakovlje svakodnevno...

Pročitaj više
chla-what-you-should-know-covid-19-1200x628-01.jpg

Obavijest

               O B A V I J E S T              ...

Pročitaj više
20200713_080801.jpg

Obavijest o početku rada Reciklažnog dvorišta Kraljev Vrh

Obavještavamo mještane Općine Jakovlje da Reciklažno dvorište Kraljev Vrh započinje s radom u srijedu, 15. srpnja...

Pročitaj više