• Početna >
  • Novosti >
  • Pomoć osobama starije životne dobi te pružanje telefonske psihosocijalne podrške osobama u samoizolaciji

Pomoć osobama starije životne dobi te pružanje telefonske psihosocijalne podrške osobama u samoizolaciji

Hrvatski crveni križ će koordinirati aktivnosti dostave temeljnih namirnica i lijekova osobama starije životne dobi. Kao i u svim kriznim situacijama, Hrvatski Crveni križ sa svojim društvima aktivno sudjeluje u rješavanju krize izazvane širenjem korona virusa, kao podrška dežurnim službama, ali i u pružanju pomoći socijalno osjetljivim skupinama, starijima, nemoćnima i bolesnima.

Stoga obavještavamo mještane Općine Jakovlje koji su stariji od 65 godina, koji spadaju u rizične skupine te koji žive sami, a nemaju pomoći od susjeda, djece i rođaka da svoje potrebe za lijekovima i temeljnim namirnicama jave na telefon Crvenog križa u Zaprešiću, na broj telefona 01/3313-302.

Također, napominjemo da je Hrvatski crveni križ otvorio telefonske linije za pružanje psihosocijalne podrške osobama u samoizolaciji ili karanteni koje su otvorene 24 sata dnevno –  Zagrebačka županija 099/470-2460.

U privitku možete pogledati Uputu za siguran način primanja pomoći za starije i nemoćne osobe kao i Uputu za siguran način obilaska starijih i nemoćnih osoba.

APELIRAMO na sve koji su zainteresirani za volontiranje u slučaju potrebe, da se mogu javiti  Gradskom društvu Crvenog križa na broj telefona 01 3313 302 ili elektroničkom poštom na adresu ckzapresic@hotmail.com.

 

 

Dokumenti

ck-1.pdf ck.pdf