Potpisani Ugovori s udrugama

Bez obzira na smanjenje priljeva sredstava u općinski proračun, uslijed pandemije korona virusa – COVID -19, Općina Jakovlje osigurala je sredstva  za sufinanciranje programa, projekata i manifestacija Organizacija civilnog društva sa područja Opčine Jakovlje, ali u smanjenom obimu.

Slijedom navedenog krajem lipnja u prostorijama Općine Jakovlje,  potpisani su ugovori s predstavnicima udruga,  prijavljenih na Javni natječaj za financiranje programa, projekata i manifestacija od javnog interesa za opće dobro koje provode udruge na području Općine Jakovlje. Riječ je o sufinanciranju programa iz područja kulture, sporta, socijalne i humanitarne djelatnosti, vjerske zajednice, braniteljske udruge, udruge proistekle iz Domovinskog rata, zaštite okoliša te druga područja od interesa za opće dobro.

 Načelnica Općine Jakovlje u prisutnosti zamjenika općinske načelnice i predsjednika Općinskog vijeća potpisala je ugovore ispred Općine Jakovlje i pozvala udruge na zajedništvo i još aktivniji rad te bolju suradnju svih udruga kako bi društveni život u Općini Jakovlje bio još bogatiji i ljepši. Isto tako, napomenula je da se kod provedbe svojih projekata, programa ili manifestacija  pridržavaju Odluka propisanih od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kao i  epidemioloških mjera i preporuka propisanih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.