Škola klizanja za predškolsku skupinu – Dječji vrtić Bambi

I ove godine Dječji vrtić Bambi organizira školu klizanja za djecu predškolske skupine na klizalištu u Zaprešiću. Škola klizanja traje od 10. siječnja do 14. siječnja 2022. godine, te istu pohađa 16-tero djece iz Dječjeg vrtića Bambi - Jakovlje. S djecom će na ledu radit licencirani treneri klizanja, koji će ih najprije učili puzati po ledu, zatim stupati, a treći je korak kako pravilno pasti i ustati. Dio svake škole klizanja je učenje padanja kako bi se izbjegle ozljede. Po završetku škole klizanja djeca će dobiti zaslužene diplome, a što je još važnije, postat će bogatija za još jedno novo iskustvo i vještinu.  Za neku djecu ovo će biti prvi susret sa ledom i klizanjem dok za neku drugu djecu ovo će biti usavršavanje ranije stečene vještine.

Općine Jakovlje u ovaj projekta uključila se na način da je u Proračunu Općine Jakovlje osigurala sredstva kojima će se pokriti troškovi prijevoza djece i to u razdoblju od  10. siječnja do 14. siječnja 2022. godine.

Zašto je klizanje korisno?

Klizanje razvija djetetove motoričke sposobnosti i mogućnosti. Kližući dijete usvaja nove strukture kretanja i motoričkih znanja, a najveća dobrobit je što klizanje podržava i potiče djetetovu želju za kretanjem i sportskim aktivnostima općenito.