• Početna >
  • Novosti >
  • Protokol povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Protokol povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

U povodu obilježavanja blagdana  Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, dana 17. studenoga (srijeda)  2020.  godine, predstavnici Općine Jakovlje:

                 u 09, 00 sati položiti će vijenac i zapaliti svijeće kod spomenika  u Parku u centru Jakovlja,

                 u 09,30 sati položiti će vijenac i zapaliti svijeće kod centralnog križa na groblju u Kraljevom Vrhu.

                S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i mogući prijenos bolesti COVID-19 ove godine položit će se vijenci i zapalit svijeće na naprijed navedenim lokacijama bez prisustva Počasne straže Općine Jakovlje, hrvatskih branitelja Domovinskog rata, članova Općinskog vijeća, predstavnika političkih stranaka i udruga te mještana Općine Jakovlje.

                Nadalje, obavještavamo Vas da je Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, donio Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprečavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, te na prijedlog Županijskog stožera Zagrebačke županije, izmijenio je Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama za područje Zagrebačke županije.

                S obzirom na epidemiološku situaciju i mogući prijenos bolesti COVID-19 sve osobe na području Republike Hrvatske obvezne su pridržavati se stroge mjere fizičkog distanciranja, svih propisanih protuepidemijskih mjera, posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te nužnih epidemioloških mjera propisanih naprijed navedenim Odlukama.

                Ujedno Vas molimo da se pridržavate Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama, kako bi svi zajedno djelovali na sprečavanju širenja bolesti COVID-19 na području Općine Jakovlje i šire, ta tako zaštitili sebe i sve oko sebe od pandemije.

#ostanimoodgovorni#